Home > Egyéb > MILYEN TANÍTVÁNYA VAGY KRISZTUSNAK?

A felvétel 2018. február 25-én készült a Kispesti Baptista Gyülekezet istentiszteletén. Először Billy Grahamről, Isten nagykövetéről, a világszerte ismert evangélistáról, a magyar nép barátjáról emlékezett meg Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor.

Az igét Pollák Dávid lelkészgyakornok hirdette. Igehirdetésének témája: Jézus ezt mondta – “Az Emberfia nem azért jött, hogy az emberek életét elveszítse, hanem hogy megmentse.”

Bibliai textus: “Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben űz ki ördögöket, de megtiltottuk neki, mert nem követ téged velünk együtt” Jézus azonban ezt mondta neki:

“Ne tiltsátok meg, mert aki nincs ellenetek, az veletek van.” Amikor közeledett felemeltetésének ideje, elhatározta, hogy felmegy Jeruzsálembe, és követeket küldött maga előtt.

Azok útnak indultak, és betértek a samaritánusok egyik falujába, hogy szállást készítsenek neki. De nem fogadták be, mivel Jeruzsálembe szándékozott menni. Látva ezt tanítványai, Jakab és János így szóltak: “Uram, akarod-e, hogy ezt mondjuk: Szálljon le tűz az égből, és égesse meg őket!?”

De Jézus feléjük fordult, megdorgálta őket, (és ezt mondta: “Nem tudjátok, milyen lélek van bennetek, mert az Emberfia nem azért jött, hogy az emberek életét elveszítse, hanem hogy megmentse.”) Aztán elmentek egy másik faluba. (Lukács 9,49-56)

A délelőtti teljes istentisztelete itt található:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .