Ünnepi megemlékezés

Ünnepi megemlékezés a Pannonhalmi Béla Baptista Iskola névadójáról

A kőbányai Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola bejárata előtt ünnepi sokadalom gyűlt össze május 6-án, szombaton délelőtt, az iskola névadójának születésnapján. A Himnusz eléneklése után, a szép számban összegyűlt tanárok, gyermekek, szülők, vendégek népes hallgatósága előtt Dr. Mészáros Kálmán baptista egyháztörténész, a Kispesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora idézte föl Pannonhalmi Béla gazdag életútját.

A Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola névadója egy odaszánt baptista hithős, fáradhatatlan evangélista és hűséges lelkipásztor volt. Az utóbbi években egyre szorosabb kapcsolat alakul ki a Kispesti Baptista Gyülekezet és a kőbányai Pannonhalmi Béla Baptista Iskola között. Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak volt újabb állomása ez a családias légkörben megtartott ünnepi megemlékezés.

A diákok közül többen, a névadó verseivel tisztelegtek emléke előtt. Ezt követően az iskola igazgatónője Tatai Erika vezetésével az iskola hallgatói koszorút helyeztek a névadó domborművel ékesített emléktáblája előtt.

A Szózat eléneklése után az ünnepség az iskola udvarán folytatódott, ahol Pollák Dávid iskolalelkész bibliaolvasása és hálaadó imádságát követően a névadó emlékére egy fűzfát is elültettek a gyerekek.

A Biblia azt mondja: „Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére és kövessétek hitüket!” (Zsid. 13,7)

Forrás: Kispesti Baptista Gyülekezet / Facebook

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .