AZ ÖRÖKBEFOGADÓ CSALÁDOK HÁLAADÓNAPJA

A Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt négy évben 37 esetben segített nyílt örökbefogadási ügyekben, többek között baptista házaspárok számára is. Legutóbb a Kispesti Baptista Gyülekezet tagjai, a Sasvári-házaspár fogadott örökbe egy újszülött kisfiút, Kristófot. A gyülekezet olyan nagy szeretettel fogadta az új jövevényt, hogy február 19-i vasárnap délelőtti istentiszteletet az örökbefogadás ügyének szentelte.

Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor történelminek nevezte az eseményt, hiszen ez volt az első olyan baptista istentisztelet, melyen minden – énekek, prédikáció, bizonyságtételek, imádságok, előadás és adakozás – az örökbefogadásról szólt!

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai Hegedűs Ádám és Illés Zita a segélyszervezet örökbefogadási munkájáról szóló előadásukban hangsúlyozták, hogy az ország teljes területén szükség van önkéntes munkatársakra, gyülekezeti tagokra, akik segítik ezt a szolgálatot.

Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor prédikációjában kiemelte, hogy mindannyian Isten örökbefogadott gyermekei vagyunk, valamint hogy Jézus a kisgyermekek befogadásáról kijelentette: „Aki az ilyen kisgyermekek közül egyet is befogad az én nevemért, az engem fogad be“ (Márk 9,37).

Az örökbefogadás csodája – Hálaadás az örökbefogadott gyermekekért a Kispesti Baptista Gyülekezetben. Az örökbefogadás az egyedüli jó megoldás egy olyan gyermek számára, akit nem akar, és nem tud felnevelni a vérszerinti szülő.

Bár egy örökbefogadás középpontjában mindig a gyermek áll, mégis tagadhatatlan, hogy egy olyan házaspár számára, akiknek nem lehet természetes úton gyermeke, az örökbefogadott gyermek igazi csoda, Isten ajándéka.

Elsősorban a védőnőkkel, családsegítőkkel és kórházi szociális munkásokkal való kapcsolattartáshoz várnak segítőket, hiszen a krízisterhes anyák elsőként velük kerülnek kapcsolatba. Fontos, hogy ezek a nehéz élethelyzetben lévő anyák minél előbb segítséget kapjanak, mert sokuk számára az örökbeadás jelenti az egyetlen jó megoldást.

Az istentiszteleten négy baptista örökbefogadó házaspár osztotta meg történetét, Isten különleges gondviselését arról, hogyan kaptak csodálatos módon Istentől gyermeket örökbefogadás útján.

A személyes történeteken keresztül lehetett a legjobban megismerni, hogy milyen különleges dolog a nyílt örökbefogadás. Az örökbeadó és az örökbefogadó szülők ugyanis személyesen találkoznak, megismerhetik egymást az örökbefogadás előtt.

Ez mindkét fél számára fontos, hiszen az örökbeadó anya megnyugszik, hogy gyermeke jó helyre kerül, az örökbefogadók pedig ez alapján kapnak képet a gyermek származásáról, vérszerinti rokonairól.

Elhangzott az is, hogy egy örökbefogadott gyermek ugyanúgy “saját” gyermek, mint egy vérszerinti, ezért ha valaki örökbefogadókkal beszélget, figyelnie kell arra, hogyan fogalmaz.

A örökbefogadásról szóló istentisztelet zárásaként dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor minden örökbefogadó családot előre hívott, hálát adott értük és megáldotta őket. Több nem hívő család ekkor járt először baptista istentiszteleten, és részesült Isten áldásában.

Hegedűs Ádám
missziói koordinátor
Magyarországi Baptista Egyház

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .