BIBLIAI GYERMEKTÁBOR – 2016. JÚLIUS 25 – 29.

2016. július 25-én hétfőn kezdődött meg a kispesti evangélikus-baptista gyülekezetek közös gyermektábora. Már reggel 8-kor megérkeztek az első táborozók az evangélikus templom udvari játszóterére. A program 9:30-kor kezdődött sok szép énekkel és közös áhítattal. Az első bibliai tanítás „Isten titkos ügynökei a világban” témában kezdődött el Deák László ev. lelkipásztor és Herkely János vezetésével. Majd bibliai bábelőadás, sportvetélkedő és játék következett. Egy rövid séta után a gyerekek átvonultak a baptista imaházba. Az első napon 70-en ültünk a baptista imaház ebédlő asztalai körül. Ebből 50 fő volt a táborozó, akik körül egész nap a két gyülekezet fáradhatatlan bibliaiskolai tanítói, önkéntesei és amerikai gyermekmisszionáriusai szorgoskodtak. Ebéd után rövid rajzfilm vetítés majd kreatív foglalkozás, rajzos festés következett. A délutáni program egy összefoglaló bibliai tanítással zárult. Ennek során Mészáros Kálmán lelkipásztor Jézus tanítványainak világraszóló küldetésére irányította a gyermekek és fiatalok figyelmét. Az alkalom imádsággal és énekekkel zárult a baptista gyülekezet kápolnájában. Ezt követően egy rövid séta után ismét játékos sportvetélkedő következett az evangélikus templom udvarában, amíg a szülők meg nem érkeztek gyermekeikért…
————————–
Kedden (26-án) reggel ismét sok szép énekkel kezdődött a nap Deák Gabriella lelkészné vezetésével. Ezt követően Earl Korhonen amerikai misszionárius szólt először a gyerekekhez a Bibliából, akit Mészárosné S. Leila tolmácsolt magyar nyelvre. A „titkos ügynök” kiképzést Deák Dániel vezette „legoland” bábúk segítségével mutatta be az első emberpár bukását és a bűn következményét az egész emberiségre. Ezen a napon sem maradhatott el a sok szabadtéri játék, vetélkedő és sport. Az ebéd ismét a baptista imaházban várt ránk, majd Péter apostolról néztünk meg egy rövid rajzfilmet. Az amerikai misszionáriusok ismét gondoskodtak egy érdekes kézműves program megvalósításáról, melyből most sem hiányzott a humor és a jókedv. A délutáni program sok lelkesítő ének után egy érdekes bibliai tanítással zárult Mészárosné S. Leila vezetésével, melybe bekapcsolódtak családtagjai is egy tanulságos csoportjelenet bemutatásával.
————————–
Szerdán (27-én) közös énekléssel és Deák Dániel áhítatával kezdődött a nap a kispesti evangélikus udvarán és közösségi termében, majd Herkelyné Melinda tanította a gyerekeket a Krisztus „titkos ügynökeinek” feladataira. A baptista imaház étkezőjében elfogyasztott finom ebéd után a gyülekezet kápolnájában folytatódott a bibliai tanítás. A kézműves foglalkozás után a gyerekek visszatértek a ev. templom udvarára egy izgalmas sportvetélkedőre. A nap Deák László lelkipásztor záróáhítatával zárult.
————————–
Csütörtökön (28-án) reggel ismét az evangélikus templom udvarán kezdődött az izgalmas nap. Közös éneklés után Mészáros Kálmán és gyermekei mutatták be az „Emmausi tanítványok” történetét. Ez után Herkely János gyermektanító tartott áhítatot. Edéd után a baptista imaházban folytatódott a gyermekek programja. Egy Jézus életét bemutató tanulságos rajzfilm után kézműves programmal folytatódott a délután, mely Zsigmond István teológus hallgató áhítatával zárult.
—————————-
Pénteken (29-én) a reggeli áhítatot Farkas Tünde gyermektanító tartotta. Ezt követően Deák László lelkipásztor tanította a gyermekeket a Jézus „titkos ügynökeinek” fontos feladataira. A baptista imaház közösségi termében elfogyasztott finom ebéd után ismét sportvetélkedő kezdődött az evangélikus templomudvarban. Ezzel véget ért a két gyülekezet gyermekeinek közös bibliai táborozása. Jó emlékekkel gondolunk vissza a szép napokra. Tervünk szerint ősztől kezdődően havonta szeretnénk együtt tartani a Gyermek klubfoglalkozásokat és a nyári táborozásunkat is.

Szeretettel várunk minden gyermeket ezekre a nyitott alkalmakra!

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .