PÜNKÖSDVASÁRNAP: BEMERÍTÉS KISPESTEN

BEMERÍTÉS KISPESTEN – 2016. MÁJUS 15.
Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének napja, a gyülekezet születésnapja és a világmisszió kezdete. Jézus Krisztus megígérte a Pártfogót, akiben természetfölötti erőt adott hitünk megvallásához és a mellette való hűséges helytállásunkhoz.

Ahogyan ez az első pünkösd alkalmával történt, a Kispesti Baptista Gyülekezetben is többen döntöttek Jézus Krisztus követése mellett. 2016. május 15-én pünkösdvasárnap 4 fehér ruhás hitvalló testvérünk – Tóth Fruzsina, Hartman Ladonicki Mária, Kéméndi Dániel, Jakab Ádám – lépett a vízmedence hullámai közé, hogy Jézus Krisztus példáját és parancsát követve bemerítkezzen. Imádkozzunk értük, hogy mindhalálig hűségesek legyenek elhívó Urukhoz.

Ezen a pünkösdön vendégeket is fogadhattunk Tóalmásról. A gyermektáboron és bibliaiskolán kívül egy 40-50 fős baptista gyülekezet is működik Tóalmáson, akik vendégeink voltak ezen a vasárnapon. Mivel a közelmúltban lettek tagja a baptista szövetségnek, így gyülekezetünkben ünnepeltük meg csatlakozásukat az országos közösségünkhöz.

Mivel a fehérruhás hitvalló testvéreink közül többen a tóalmási ifjúsági táborban tértek meg, így a bemerítési ünnepre is elkísérték barátaik és lelki vezetőik, akik a szolgálatokba is bekapcsolódtak. Az igei buzdítást Varga István tóalmási lelkipásztor végezte. Pünkösd jelentőségéről és a bemerítés bibliai alapjairól pedig Mészáros Kálmán kispesti lelkipásztor tanított.

A kispesti asszonytestvérek bőséges szeretetvendégséggel készültek, így az ünnepi alkalom a terített asztalok körül folytatódott még a délután folyamán. Köszönjük vendégeink szolgálatát és a vendéglátásban szorgoskodók nagylelkű munkájukat. SDG

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .