AFRIKA VASÁRNAPOT TARTOTTUNK KISPESTEN

AFRIKA VASÁRNAPOT TARTOTTUNK KISPESTEN
Május 8-án Afrika Vasárnapot tartottunk a Kispesti Baptista Gyülekezetben. Délelőtt 10 órakor Dr. Mészáros Kálmán a gyülekezet lelkipásztora köszöntötte a messziről jött vendégeket, majd átadta a szót Papp Jánosnak, a Magyarországi Baptista Egyház elnökének, aki ismertette az Afrikában szolgáló magyar misszionáriusok és az őket fogadó baptista szövetségek többévtizedes testvéri együttmunkálkodásának különböző állomásait.
Ezt követően Rev. Joseph Fornah, a Sierra Leone-i Baptista Szövetség elnöke hirdette Isten igéjét, fókuszba helyezve Isten Országa semmivel sem pótolható kincseit. Utána Rev. Titus Kamara missziós titkár mondta el tanuságtételét. Kitért arra, hogy muzulmán családi háttérből származott, vállalva az életveszélyes döntést mégis Krisztus követését választotta, amit soha nem bánt meg.
A délután folyamán mindkét afrikai vezető vetítettképes beszámolót.tartott országuk missziós helyzetéről. Ekkor hallgattuk meg a 30 évig Sierra Leone-ban munkálkodó, a kispesti gyülekezetből elszármazó Füredi Kamilla beszámolóját, valamint az 5 évig Mozambikban munkálkodó Papp Szilvia afrikai misszionárius tanúságtételét is.
Nagyon örültünk annak, hogy sok érdeklődő jött el a kispesti Afrika vasárnapra úgy a baptista teológiáról, mint a szomszédos budapesti és távolabbi gyülekezetekből. Köszönjük Tóth Krisztián kiváló tolmácsolását, az angolai Amandio, a gambiai Theresa Buss és a budapesti New Covenant afrikai gyülekezet énekegyüttes felemelő zenei szolgálatát.
Az Afrika Vasárnap perselybevételét az afrikai misszió támogatására ajánlottuk föl. Amennyiben mások is támogatni szeretnék afrikai misszionáriusaink külmissziós szolgálatát, a következő OTP számlaszámra küldheti el támogatását: 11719001-20326069 Előre és utólag is köszönjük!Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .