GYÜLEKEZETI KIRÁNDULÁS NESZMÉLYRE ÉS A TATAI TÓ KÖRNYÉKÉRE


GYÜLEKEZETI KIRÁNDULÁS NESZMÉLYRE ÉS A TATAI TÓ KÖRNYÉKÉRE
Május utolsó vasárnapján, 31-én közös gyülekezeti kiránduláson voltunk Neszmélyen és a Tatai-tó környékét. A 45 ülőhelyes autóbuszunkhoz még 2 személyautó is társult útunk során. Bár reggel még esett az eső, de aztán szépen kiderült az idő.
Vasárnap reggel 8:30-kor indult el az autóbusz a kispesti imaházunk elöl, aztán a Pilis hegység gyönyörű tájain átutazva érkeztünk először a Duna-parti szép községbe Neszmélyre.
Itt 10 órakor istentiszteletet tartottunk a helyi testvérekkel együtt. Benkő Ferenc helyi gyülekezetvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd lelkesítő szép énekek után dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor igehirdetése következett, pünkösd ünnepéhez kapcsolatban, az Ékeskapu koldusának gyógyulásáról szólt az igei üzenet. Ezt követően rövid bizonyságtételekre került sor Kőszeghiné Huszta Anna, Sáfri Éva, Farkas Tünde, Jenei Valéria részéről, majd Cseri Tibor, Králik János és Tóka Szabolcs zenei szolgálatát hallgattuk meg. A délelőtti alkalmunkat öröm és szeretetteljes lelkület hatotta át. Az istentisztelet után rövid sétát tettünk a szomszédos „Rétes pajtához” ahol finom üdítő várt ránk az ebéd előtt.
Ezt követően az autóbuszba ültünk és a Tatai-tó partján található „Telt ház” étteremhez siettünk ebédelni. Mivel ez egy egyszerűbb és kisebb étkezőhely volt, csak 2 turnusban tudtunk asztalhoz ülni. Nagyon szépen köszönjük Kőszegné Füzesi Márta testvérnő előkészítő és az ebéddel kapcsolatos szervező munkáját.
Az ebéd után a Tatai vár környékét jártuk körbe. A tó partjához közel egy gyönyörű platánfa alatt Keresztelő/Bemerítő János szobrát figyelhettük meg, egy a vízből kiemelkedő sziklán. A fa alatt csendben elmélkedtünk és Bemerítő János történetét olvastuk föl a Bibliából, amit sokan hallhattak az arra sétáló idegenek közül is. Egy fiatalember ez idő alatt kellemesen szép dallamokat játszott elektromos hangszerén, itt-ott istendicsőitő dallamokat is megszólaltatva. Ezt követően egy rövid sétára indultunk a tó partján. Szinte a Genezáreti tó partján érezhettük magunkat, annyira hasonlít a táj a bibliai környezethez.
Miután egy kicsit megpihentünk a sétát követően ismét autóbuszba ülünk és haza indultunk. Mivel maradt még annyi időnk, felmentünk a Tatabánya fölé magasodó Főnix/Turul emlékműhöz is, ahhonnan nagyszerű kilátás tárult elénk a környező hegyekre, illetve az alatta elterülő városra. Este 7 órára érkeztünk haza, szívünkben hálaadással és nagy örömben. Isten adja bőséges áldását továbbra is gyülekezetünk testvéri közösségére.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .