HÚSVÉTI ÜZENET: „MIT KERESITEK A HOLTAK KÖZÖTT AZ ÉLŐT? – NINCS ITT, MERT FELTÁMADT!”


HÚSVÉTI ÜZENET: „MIT KERESITEK A HOLTAK KÖZÖTT AZ ÉLŐT? – NINCS ITT, MERT FELTÁMADT!”
A felvétel 2015. április 5-én készült, a Kispesti Baptista Gyülekezet húsvét délelőtti istentiszteletén. Igét hirdet: Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor.
Bibliai textus: „A hét első napján, korán reggel, amikor még sötét volt, a magdalai Mária odament a sírhoz, és látta, hogy a kő el van véve a sírbolt elől. Elfutott tehát, elment Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és így szólt hozzájuk: „Elvitték az Urat a sírból, és nem tudjuk, hova tették!” Elindult tehát Péter és a másik tanítvány, és elmentek a sírhoz. Együtt futott a kettő, de a másik tanítvány előrefutott, gyorsabban, mint Péter, és elsőnek ért a sírhoz. Előrehajolt, és látta, hogy ott fekszenek a lepedők, de mégsem ment be. Nyomában megérkezett Simon Péter is, bement a sírba, és látta, hogy a leplek ott fekszenek, és hogy az a kendő, amely a fején volt, nem a lepleknél fekszik, hanem külön összegöngyölítve, egy másik helyen. Akkor bement a másik tanítvány is, aki elsőnek ért a sírhoz, és látott, és hitt. Még nem értették ugyanis az Írást, hogy fel kell támadnia a halottak közül. A tanítványok ezután hazamentek.” (János 20,1-10)
Itt találjuk a Húsvét délutáni igehirdetést is:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .