Home > Nincs kategorizálva > VIRÁGVASÁRNAP: JÉZUS BEVONULÁSA JERUZSÁLEMBE

VIRÁGVASÁRNAP: JÉZUS BEVONULÁSA JERUZSÁLEMBE
A bibliai tanítás 2015. március 29-én, virágvasárnap hangzott el a Kispesti Baptista Gyülekezet istentiszteletén. Igét hirdet: Mészáros Kálmán lelkipásztor
Bibliai textus: “Amikor az ünnepre érkező nagy sokaság meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön, pálmaágakat fogtak, kivonultak a fogadására, és így kiáltottak: “Hozsánna! Áldott, aki az Úr nevében jön, az Izráel Királya!” Jézus pedig egy szamárcsikóra találva, felült rá, ahogyan meg van írva: “Ne félj, Sion leánya, íme, királyod jön, szamárcsikón ülve.” Tanítványai először nem értették mindezt, de miután Jézus megdicsőült, visszaemlékeztek arra, hogy az történt vele, ami meg volt írva róla. A sokaság, amely vele volt, amikor Lázárt kihívta a sírból, és feltámasztotta a halálból, most bizonyságot tett mellette. Elébe is azért vonult ki a sokaság, mert hallották, hogy ezt a jelt tette. A farizeusok pedig így szóltak egymáshoz: “Látjátok, hogy semmit sem tudtok elérni: íme, a világ őt követi!” (János 12,12-19)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .