Történelmi megemlékezés és evangelizációs napok Aradon

Az Arad-Belvárosi Magyar Baptista Gyülekezet kezdeményezésére 2015. március 13-15 között három napos zenés evangelizációs alkalomra került sor Arad belvárosában. Az igehirdetés szolgálatára dr. Mészáros Kálmán baptista lelkipásztort, a budapesti baptista teológia tanárát hívták meg.
Gyülekezet az udvaron
Az evangelizáló igehirdetések témája péntek este az „Odaszánás” fontosságáról szólt (Róma 12,1-2).

Broadcast live streaming video on Ustream
Vasárnap délelőtt „A Krisztus-követők felelőssége” volt a téma és Jézus Hegyi-beszédéből vett textus (Máté 5,13-16) alapján.

Broadcast live streaming video on Ustream
Vasárnap délután pedig egy vetítettképes előadásra került sor „Krisztus zászlóvivői – Baptista hithősök a történelemben” címmel.

Broadcast live streaming video on Ustream
Az evangelizáció színhelyéül egyrészt a belvárosi baptista gyülekezet újjáépített temploma, másrészt a város magyar anyanyelvű polgárai számára létesített Nyugati-Jelen-Ház művelődési központja szolgált. Ez utóbbi helyen került megrendezésre a belvárosi baptista gyülekezetet és az RMDSZ megyei szervezetének közös, március 15-hez kötődő Nemzeti ünnepe is, melyen az ünnep szónokául „A szabadság ára” gondolatkörben ugyancsak Mészáros Kálmán történészt kérték fel a helyi szervezők, melyet a helyi baptista gyülekezet férfikarának énekes szolgálata tett még színesebbé. Az alkalmak szervezésében és lebonyolításában Simon András helyi lelkipásztor és Bátkai Sándor elöljáró testvér fáradozott sokat.
Igehirdetés - M K
Szombat este egy zenés evangelizációs programra került még sor a teljesen megtelt Aradi Nagyszínházban a Magyarországon is jól ismert „Ez az a nap” szervezésében. Ezen a rendezvényen több magyar és román énekes és zenész mellett Noel Richard ismert angol zeneszerző is részt vett. Sőt másnap a magyar gyülekezetben is szolgált az istentiszteleten. Az igehirdetést itt is Mészáros Kálmán lelkipásztor, illetve László Viktor főszervező végezte, akik egyúttal mindketten a Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz alelnökei.
Aradi Szabadságszobor
A szolgálócsoport tagjai külön is látogatást tettek az Aradon kivégzett ’48-as magyar tábornokok emlékére emelt obeliszknél, illetve a belvárosban ismét helyreállított Szabadság szobornál. Mindkét helyen rövid emlékbeszédek után piros, fehér, zöld virágokból font koszorút helyeztek el a magyar szolgálócsoport tagjai. „Az igazak emléke legyen áldott!”
Szabadság szobor
Arad városában egyébként két magyar és mintegy 18 román anyanyelvű gyülekezet működik. Közülük nem egy, több száz, sőt, több ezer tagú. A baptistákon kívül legalább ugyanennyi pünkösdi és egyéb más karizmatikus gyülekezet is munkálkodik a városban. Közülük néhányat személyesen is fölkereshettünk a három napos ott tartózkodásunk alatt. Talán kevesen tudják, hogy a 170 ezer lakosú Arad városának mintegy 20%-a valamelyik evangéliumi közösség tagja. Ez egyébként a legmagasabb arányú evangéliumi felekezeti jelenlét a Kárpát-medence nagyvárosai közül. Bárcsak ez lenne jellemző a Kárpátok koszorúzta szülőföldünk többi településére is. Adja Isten, hogy hamarosan hazánk területén, határon innen és azon túl is rövid időn belül így legyen! Soli Deo Glória!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .