NŐI CSENDESNAP KISPESTEN – 2015


NŐI CSENDESNAP KISPESTEN – 2015
2015. március 8-án mintegy 100 fő fogadta el a Kispesti Baptista Gyülekezet meghívást arra a regionális női csendesnapra amelyet a Nemzetközi (Keresztyén) Nőnap alkalmából szerveztek a kispesti lányok-asszonyok. A résztvevők elsősorban Budapest és környékéről érkeztek, de voltak képviselők Amerikából, Afrikából és még Kínából is.
A csendesnap vendég előadója Eszes Tünde volt, aki a Csömör-Cinkotai Gyülekezet lelkipásztornéja és aki egyúttal az MBE Nőbizottságának is aktív tagja. Az alkalom fő szervezője és háziasszonya pedig Mészárosné dr. Seres Leila volt, aki a kispesti gyülekezet lelkipásztornéja és a z MBE Baptisták az Egészségért Munkacsoport egyik vezetője.
A konferencia témája egy bibliai történetre épült, melynek címe: „Abigail, egy törékeny asszony a békéltetés szolgálatában.” (1. Sámuel 25,1-42) Az istentiszteleten nagyon szép szolgálatot végzett a csömör-cinkotai énekegyüttes és a kispesti nőikar. A csendesnap témáját csoportos beszélgetés során dolgozták fel a résztvevők, amiről később rövid bizonyságtételben számoltak be a képviselők.
A déli órákban és az alkalom végén a vendégek bőséges vendéglátásban részesültek. A gyülekezet férfi tagjai egy-egy igekockát és virágszálat (tulipánt) adtak a jelenlévő hölgyeknek, majd az asztalok körüli szolgálatban serénykedtek egész nap.
Igaznak bizonyult ezen a napon is a Biblia idevonatkozó megállapítása: „Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél…” (Példabeszédek 31,10)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .