Sinka Csaba (1976- )

Sinka_Csaba1976-ban istenfélő szülők gyermekeként a Veszprém megyei Csetényben látta meg a napvilágot. A bibliai történeteket a Csetényi Baptista Gyülekezetben ismerte meg kisgyermekként.
Megtéréséhez az az érzés vezette, amelyet halálfélelemnek neveznek. Tizenhárom évesen kezdte az foglalkoztatni, hogy mi lenne vele, ha most meg kellene halnia. Jézus Krisztus kereszthalálában és megváltó szeretetében ismerte fel a szabadító és megnyugtató választ erre a számára igen égető kérdésre.
1992-ben merítkezett be több társával együtt a csetényi gyülekezetben Háló Gyula lelkipásztor által.
A gyülekezeti ifjúsági munkában és imaóra-vezetői szolgálatokban nagy örömmel vett részt. Az Úr elhívó szavát már az érettségi megszerzése után hallotta, de a bizonyosságot, hogy lelkipásztorként kell szolgálnia őt, a vegyésztechnikusi oklevél megszerzése után nyerte.
Ezek után jelentkezett a baptista teológiára 1996-ban. Az ötödik, gyakorlati évet a bajai körzetben töltötte. 2001-ben házasságot kötött Zombory Katalinnal, akit még teológushallgatóként a Kispesti Baptista Gyülekezetben ismert meg.
Ezek után hamarosan meghívta lelkipásztorának a vámospércsi baptista körzet (Vámospércs, Újléta, Nyírmártonfalva gyülekezetei). Ezen évek alatt született két gyermeke, Csenge és Hunor.
2008-ban elfogadta a Kispesti Baptista Gyülekezet meghívását. 2011-ben született harmadik gyermekük, Hanga. 2012-ben családjával Pécsre költözött.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .